Opskrifter

Chokoladekiks med jordbærfyld

Torsdag, 27. januar 2011af Redaktion
Dejen til disse kiks er lidt besværlig, fordi den skal hvile koldt over flere omgange, men til gengæld bliver de superlette og sprøde

(18 stk.)

85 g blødt smør
150 g flormelis
1 æg
100 g mel
50 g kakao
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. jordbærmarmelade
½ tsk. rød madfarve
85 g blødt smør
300 g flormelis

Rør smør og flormelis sammen og pisk ægget i. Rør mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker i, saml dejen og stil den på køl i 60 min. Rul dejen ud i 2 mm's tykkelse og stik 3 cm store kager ud med en udstikker. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir og stil dem i fryseren i 20 min. Bag kagerne ved 165° i 12 min. og lad dem afkøle helt. Purer jordbærmarmeladen gennem en sigte og rør den med smør og flormelis til ensartet fyld. Læg kagerne sammen to og to med jordbærfyldet og server.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Linser og medaljer
Trøffelkage
Flapjacks




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop