Opskrifter

Citroncreme med pocheret sensommerfrugt

Mandag, 20. juli 2009af Redaktion
Fine portionsdesserter

(4 pers.)

4 dl piskefløde
100 g sukker
Revet skal og saft af 1½-2 ubehandlede citroner
3 æggeblommer
1 blad husblas

150 g kirsebær
200 g brombær
Revet skal og saft af 1 ubehandlet appelsin
1 kanelstang
2 blade citronverbena (kan udelades)
3 spsk. flydende honning
½ dl vand


Tilbehør
Små sprøde småkager


Kog piskefløden op med halvdelen af sukkeret og pisk æggeblommerne med resten af sukkeret. Hæld den kogende fløde i og pisk med revet citronskal. Varm den op til 80°, hvor den legerer. Udblød husblas og smelt over vandbad. Fortynd den med citronsaften og rør den i flødecremen. Kom i små skåle eller glas. Lad det sætte sig mindst 2 timer eller natten over på køl. Udsten kirsebær og kom dem i et opkog af honning, vand, appelsinsaft og -skal, kanel og citronverbena. Lad det lige få endnu et opkog, før der slukkes, og skyllede brombær røres i. Afkøles og serveres til den kolde creme med en sprød småkage.

Dessertopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Flere desserter...
Chokolademarquise med rabarber
Istærte med jordbær
Frossen kirsebær-mandelroulade