Opskrifter

Citronfromage med lakridsis

Fredag, 1. februar 2013af Redaktion
Det er blevet rigtig populært at eksperimentere med lakrids! Prøv f.eks. at pifte en klassisk fromage op med lidt lakridssirup

Ingredienser til citronfromage med lakridsis

(4 pers.)

Fromage
3 pasteuriserede
æggeblommer
3 spsk. sukker
3 usprøjtede citroner
3 blade husblas
3 pasteuriserede
æggehvider

Lakridsis
3 æggeblommer
2 spsk. sukker
1-2 spsk. lakridssirup
2 dl sødmælk
1 dl piskefløde

Pynt
Lakridspulver

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Fremgangsmåde

Fromage
Pisk æggeblommerne med sukker til en lysegul og luftigt æggesnaps. Skyl og riv 1½ citron og pres saften af dem. Pisk skallen i æggesnapsen. Udblød husblassen i koldt vand. Smelt husblassen over vandbad og rør det op med citronsaften. Pisk husblassen i æggesnapsen. Pisk æggehviderne meget stive. Skær skrællen af den sidste citron, så den hvide hinde er væk. Skær filéter af citronen, og kan du komme af sted med det, så gør det sammen med den sidste, halve citron. Fold æggehvideskum og citronfiléter i æggesnapsen. Stil det på køl.

Lakridsis
Pisk æggeblommerne med sukker og lakridssirup. Bring mælk og fløde i kog. Pisk den kogende mælk i æggesnapsen og legér. Hvis den ikke er tyk nok, 75-80°, så varm den lidt op igen, men den må ikke koge. Afkøl den i vandbad og rør den på ismaskine, eller frys den med jævnlige omrøringer. Server en kugle lakridsis oven på citronfromagen og drys med lakridspulver.

Tip
Du kan bage små minimarengs af de restende æggehvider, og her kan du piske lidt lakridssirup i æggeskummet, mens det piskes op.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Gammeldags saftfromage
Lakrids-cupcakes

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop


Mad med lakrids

Vi har samlet 13 lækre opskrifter - og her er meget at vælge imellem - fra små lækkerier med et strejf af anis til retter med tyk lakridssmag...