Crème brûlée med hjemmelavet chokolade-sorbet

Denne lækre crème brûlée med hvid chokolade bliver serveret med en skøn, hjemmelavet flødechokolade-sorbet. Servér som dessert til dit næste middagsselskab.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Crème brûlée med hjemmelavet chokolade-sorbet
45 min
8 personer
Crème brûlée
6 dl piskefløde
100 g hvid chokolade
1 vaniljestang
6 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. sukker + gyldent sukker til glacering
Chokolade-sorbet
100 g sukker
100 g flødechokolade
7 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Crème brûlée Kom fløde, chokolade og vanilje i en gryde og lad det langsomt smelte under omrøring.
  2. Pisk æggeblommer med sukker, til det er tykt.
  3. Rør chokoladecremen i og fordel massen i små ramekiner (ovnfaste skåle), der bages i vandbad ved 120° i ovnen eller i gryde i 15-20 min.
  4. Lad den afkøle natten over.
  5. Drys med sukker og glaser med gasflamme eller under ovnens grill.
  6. Sorbet Bring sukker og vand i kog, til sukkeret er opløst.
  7. Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
  8. Når vandet er afkølet til ca. 60°, røres det i chokoladen, der afkøles og fryses med jævnlige omrøringer eller på ismaskine.
  9. Serveres i kugler til bruléen.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.