Ingredienser til fastelavnsboller
(12 stk. fastelavnsboller)
500 g hvedemel
350 g smør
2 spsk. sukker
½ spsk. kardemomme
50 g gær
1¼ dl mælk
2 æg
Æg til pensling
Remonce
90 g smør
125 g sukker
Fyld
5 dl piskefløde
Glasur
90 g flormelis
½ tsk. frugtfarve
1 spsk. varmt vand
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Fremgangsmåde til fastelavnsboller
Hak mel og smør sammen til en grynet masse og bland sukker og kardemomme i. Rør gæren ud i mælken, rør æggene i og rør blandingen sammen med melet. Ælt dejen, til dine fastelavnsboller, til den er smidig og blank. Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Rør smør og sukker sammen til remoncen. Del dejen til dine fastelavnsboller i 12 boller og rul hver bolle ud på et melet bord til en 1 cm tyk firkant. Fordel remoncen på dejstykkerne og fold hjørnerne ind, så de mødes i midten af dejen. Tryk de fire nye hjørner ind, så remoncen lukkes inde, og sæt dem på en plade med bagepapir med samlingen nedad. Pensl bollerne med æg og bag dem nederst i ovnen ved 200° i 20 min. Lad dine fastelavnsboller afkøle på en rist.
Pisk fløden til skum, skær et snit i hver af dine fastelavnsboller og fyld flødeskum i. Rør flormelis, farve og vand sammen til en glat glasur og dekorér dine fastelavnsboller.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Kromans fastelavnsboller
Fastelavnsris
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop
Fastelavn
Her finder du opskrifter på den fineste udklædning til børnene og på de lækreste fastelavnsgodter, som voksne også er glade for...
Fastelavnsfest


Nem udklædning
Det er nemt og billigt at lave udklædningstøj til en sej musketer og en yndig indianerpige - se opskrift her




Klovnehatte
Her er der virkelig mulighed for at sætte fantasien fri og give plads til leg
Se opskrift her...







































