Sommerlig ferskentærte med mandelcreme og æblegelé

Denne opskrift på ferskentærte med mandelcreme giver dig en skøn og dejlig dessert, der især smager skønt i sommervarmen.
Af
af Kristina Marckmann
Sommerlig ferskentærte med mandelcreme og æblegelé
1 t og 40 min
6 personer
Ferskentærte med mandelcreme
165 g mel
1 spsk. sukker
125 g smør
1 æg
1 dl mælk
1 æggeblomme
1 spsk. sukker
½ tsk. vaniljesukker
1 spsk. majsstivelse
100 g smør
100 g finthakkede mandler
1 spsk. majsstivelse
100 g flormelis
1 æg
3 ferskner
3 spsk. æblegelé

Fremgangsmåde

  1. Bland mel og sukker og smuldr smørret heri.
  2. Saml mørdejen med ægget og læg den på køl i en time.
  3. Lun mælken og pisk æggeblommen hvid med sukker og vanilje.
  4. Tilsæt majsstivelsen og hæld mælken i, mens der piskes. Varm blandingen op under omrøring, til den tykner, og lad den køle af.
  5. Rør smørret blødt med mandler, majsstivelse og flormelis, rør ægget i og tilsæt cremen lidt ad gangen, mens der røres.
  6. Beklæd en 24 cm tærteform med mørdejen og hæld mandelcremen over.
  7. Skold fersknerne, pil og udsten dem.
  8. Skær fersknerne i tynde skiver og læg skiverne over mandelcremen.
  9. Bag tærten ved 200° i 30 min., lad den afkøle og pensl med æblegelé.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.