Sommerlig ferskentærte med mandelcreme og æblegelé
Denne opskrift på ferskentærte med mandelcreme giver dig en skøn og dejlig dessert, der især smager skønt i sommervarmen.
Af
af Kristina Marckmann

1 t og 40 min
6 personer
Ferskentærte med mandelcreme
165 g mel
1 spsk. sukker
125 g smør
1 æg
1 dl mælk
1 æggeblomme
1 spsk. sukker
½ tsk. vaniljesukker
1 spsk. majsstivelse
100 g smør
100 g finthakkede mandler
1 spsk. majsstivelse
100 g flormelis
1 æg
3 ferskner
3 spsk. æblegelé
Fremgangsmåde
- Bland mel og sukker og smuldr smørret heri.
- Saml mørdejen med ægget og læg den på køl i en time.
- Lun mælken og pisk æggeblommen hvid med sukker og vanilje.
- Tilsæt majsstivelsen og hæld mælken i, mens der piskes. Varm blandingen op under omrøring, til den tykner, og lad den køle af.
- Rør smørret blødt med mandler, majsstivelse og flormelis, rør ægget i og tilsæt cremen lidt ad gangen, mens der røres.
- Beklæd en 24 cm tærteform med mørdejen og hæld mandelcremen over.
- Skold fersknerne, pil og udsten dem.
- Skær fersknerne i tynde skiver og læg skiverne over mandelcremen.
- Bag tærten ved 200° i 30 min., lad den afkøle og pensl med æblegelé.

Dessert & Kage
Frugttærte med honningtosca

Hovedretter