Opskrifter

Gåsebryst

Lørdag, 6. oktober 2012af Redaktion
En skøn klassiker blandt bagerens flødekager!

(6 stk.)

Creme
1 pl. butterdej
2 bl. husblas
2½ dl piskefløde
½ vaniljestang
2 spsk. flormelis
1 dl sveskemos
150 g marcipan
3 spsk. flormelis

Pynt
50 g mørk chokolade
Sukkerblomster

VIDSTE DU...

Gåsebryst består mange steder af lagkagebund og marmelade, men det rigtige gåsebryst har bund af butterdej og sveskefyld. Før køkkenmaskinernes tid var det svært at rulle en marcipan helt glat ud. Marcipanen fik en struktur på overfladen, der ligner gåsens bryst, og deraf kommer navnet.

Rul butterdejen ud til dobbelt længde, bag den ved 200° i 12 min. og lad den afkøle. Udblød husblassen i koldt vand, lun ½ dl af fløden og smelt husblassen heri. Pisk resten af fløden til skum og bland med kornene fra vaniljestangen, flormelis og husblassen og stil cremen koldt. Læg sveskemos som en stribe i midten af butterdejsbunden på den lange led. Kom cremen i en sprøjtepose og læg den som striber omkring sveskemosen, så den er dækket. Rul marcipanen ud på et flormelisdrysset bord, læg den over kagen, så den dækker creme og bund, og stil den i fryseren i et par timer. Smelt chokoladen over vandbad, skær forsigtigt kagen i stykker og dekorér dem med chokolade og sukkerblomster.

Bageopskrift: Kristina Marckmann


BAGERENS BESTSELLERE

Konditorkager, som vi kender dem fra bageren, behøver slet ikke at være så svære at lave. Her får du nogle af vores bedste opskrifter på de skønne kager

Find flere opskrifter her...
Napoleonskager
Æblestang med marinerede svesker
Sportslagkage

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook. Se mere her




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop