Opskrifter

Gammeldags vafler

Søndag, 22. juli 2012af Redaktion
Sprøde hjemmelavede vafler til isen

90 g smør
90 g sukker
2 æg
100 g mel
1 spsk. kartoffelmel
1 tsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
1 l god is (evt. flere slags)
Flødeskum
Syltetøj

Rør smør og sukker blødt og rør æggene i. Tilsæt mel, kartoffelmel, vanilje og bagepulver og rør dejen ensartet. Kom en skefuld dej på et varmt krumkagejern (gode råd jern) og bag den gylden. Fold vaflerne til kræmmerhuse, mens kagerne stadig er varme og bløde. Stil dem til afkøling i et lille glas el. lign., så de holder formen, mens de køler af. Vaflerne kan også formes til små kurve, hvis du lægger den varme vaffel over en lille skål eller kokotte. Lav kugler af isen, kom dem i kræmmerhusene og kom lidt flødeskum og syltetøj på top-pen.

Tip:
Brug en citruspresser af træ til at forme kræmmerhusene omkring, så holder de lettere formen.

Opskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Signes nemme pistacieis
Verdens bedste vafler
Regnbueis

Glæd familie og venner med skønne, hjemmelavede isdesserter i alskens variationer




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop