Hindbærmousse med karamelliserede mandler

Her får du opskriften på en dejlig og sød dessert, du kan servere for dine gæster. Desserten smager dejligt frisk, og så tager den ingen tid at lave!
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Hindbærmousse med karamelliserede mandler
35 min
4 personer
Hindbærmousse
200 g hindbær
50 g sukker
3 blade husblas
2 æggeblommer (pasteuriserede)
2 æggehvider (pasteuriserede)
35 g sukker
1 dl piskefløde
Karamelliserede mandler
125 g sukker
75 g mandler
Pynt
Friske hindbær

Fremgangsmåde

  1. Mos hindbær og sukker til en helt jævn masse - pres den evt. gennem en sigte. Det er en smagssag, om man vil have alle kernerne med.
  2. Udblød husblassen i koldt vand og smelt den over vandbad. Pisk den varme, smeltede husblas i hindbærmassen.
  3. Pisk æggeblommerne luftige med sukker, pisk hvider og fløde stive hver for sig.
  4. Fold hindbær, fløde og æggehvider i æggesnapsen og stil den på køl i 20 min.
  5. Kom moussen i en sprøjtepose og lav aflange stænger, der afkøles helt.
  6. Smelt sukker på panden og kom mandler i. Når det er helt glasseret, knuses det i en pose med en hammer.
  7. Tril mousse-stængerne i den knuste karamel og server med lidt friske hindbær.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.