Hvid julekage

Her får du en rigtig julekage med sprød kiksebund og et fløjsblødt lag "sne" bestående af flødeskum og hvid chokolade.
Af
af Helle Brønnum Carlsen. Foto: Martin Tanggaard.
Rund julekage med kiksebund og et lag af flødeskum
1 t
Ingredienser
300 g fintknuste amaretti-småkager el. anden god småkage (cookies kan også bruges)
50 g smør
300 g hvid chokolade
2½ dl piskefløde
Sovs
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
2-3 spsk. sukker

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt de knuste småkager.
  2. Lad det blande sig godt.
  3. Pres det i en foret springform og stil i fryseren.
  4. Smelt forsigtigt den hvide chokolade over vandbad.
  5. Bland den op med lidt af fløden.
  6. Afkøl let og pisk resten af fløden til skum, der foldes i.
  7. Lægges over kiksebunden.
  8. Stilles i fryseren igen.
  9. Mørk chokolade, fløde og sukker smeltes forsigtigt sammen i en kasserolle over lav varme.
  10. Afkøles til lillefingerlunt.
  11. Dryppes på den frosne kage i små og store drypper, der straks vil stivne.
  12. Serveres køleskabskold.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.