(12 stk.)
Det skal du bruge til hyben-muffins
125 g blødt smør
250 g sukker
2 æg
225 g hvedemel
1 dl kokos
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vanilje-sukker
150 g god hybenmarmelade (se nedenfor)
2 dl mælk
75 g usaltet smør
60 g flormelis
2 spsk. hybenmarmelade
Prøv også: Lækre muffins med rabarber og chokolade
Sådan laver du hyben-muffins
Rør smør og sukker luftigt og pisk æggene i ét ad gangen.
Bland mel, kokos, bagepulver og vaniljesukker og vend det i smørblandingen skiftevis med mælken.
Hæld dejen i 12 muffinsforme, kom 1 tsk. marmelade i hver og bag dem ved 175° i 20 min.
Lad dem afkøle på en rist.
Pisk smørret luftigt med flormelis og rør marmeladen i.
Dekorér de afkølede muffins med smørcreme og kandiserede hybenblade og servér.
Hyben-marmelade
600 g hyben
2 usprøjtede lime
1 stang vanilje
300 g syltesukker
Rens hybenerne og fjern kernerne.
Riv skallen af limefrugterne med et juliennejern.
Kog hybenerne op med limesaft og -skal.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom vaniljekorn og -stang ned til hybenerne og lad det småsimre i 10 min.
Tilsæt sukkeret og kog marmeladen op.
Kom marmeladen på skoldede glas og luk til.
Kandiserede hybenroser
2-3 hybenroser
1 æggehvide
50 g sukker
Pil bladene fra hinanden og dyp dem i æggehvide og sukker og læg dem spredt ud på en plade med bagepapir.
Tør bladene i ovnen ved 60° varmluft i 2 timer, lad dem afkøle og opbevar dem i en lufttæt beholder.
Prøv også: Koldskålsmousse med jordbærsalat