(8 pers.)
Det skal du bruge til kiksekage:
300 g mørk chokolade, gerne 70% el. mere
1 ds. kondenseret mælk
45 g smør
1 nip salt
1 usprøjtet appelsin el.
1 tsk. kaffepulver
Ca. 20 fuldkornsvaniljekiks
4 spsk. hasselnødder
Sådan laver du kiksekage:
Beklæd en aflang kageform med husholdningsfilm.
Hak chokoladen groft og smelt den sammen med kondenseret mælk og smør i en gryde.
Rør godt rundt og tilsæt salt og revet appelsinskal eller kaffe.
Rør massen glat, og den er klar.
Fordel et tyndt lag chokolademasse i bunden af formen,
læg et lag vaniljekiks og så igen chokolademasse,
fortsæt – jo flere lag, jo flottere kiksekage får du.
Slut af med et lag chokolade og drys med grofthakkede nødder.
Sæt kiksekagen på køl.