Lækker og saftig æblekage med kokos og kanel

Uhmm! Her får du opskriften på en lækker æblekage med smag af kanel og kokos. Nyd den lun med f.eks. cremefraiche eller vaniljeis.
Af
af Kristina Marckmann, Foto: Carina Krüger
Lækker og saftig æblekage med kokos og kanel
50 min
10 stk
Æblekage med kokos og kanel
400 g hvedemel
300 g sukker
2 tsk. bagepulver
300 g smør
100 g kokosmel
3 store æg
6 syrlige æbler
Sukker
Kanel

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, sukker og bagepulver sammen.
  2. Smuldr smørret i melet eller brug en foodprocessor.
  3. Rør kokosmel og æg i.
  4. Kom dejen i en beklædt bradepande på 25 x 35 cm.
  5. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i både.
  6. Stik æblebådene tæt ned i dejen og drys med sukker og kanel.
  7. Bag kagen nederst i ovnen ved 200º i ca. 40 min., tjek med en kødnål, om den er gennembagt.
  8. Servér evt. lidt is eller flødeskum til kagen.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.