Det skal du bruge til limekage:
Dej:
100 g smør
200 g sukker
4 æg
2 usprøjtede lime
1 tsk. vaniljesukker
175 g mel
1 tsk. bagepulver
Til toppen:
4 spsk. sukker
1 usprøjtet lime
100 g flormelis
Prøv også: Limekage med chokolade
Sådan laver du limekage
Dej:
Smelt smørret og pisk sukker og æg skummende.
Rør smørret i æggeblandingen sammen med revet limeskal (gem frugterne – saften skal bruges senere) og vaniljesukker.
Bland mel og bagepulver og vend det i æggemassen.
Kom dejen i en smurt sandkageform og bag den i 50 min. ved 175°.
Til toppen:
Pres saften af de to limefrugter og kog den op med sukkeret, til dette er smeltet.
Hæld sukkerlagen over den varme kage og lad den afkøle.
Riv skallen af den sidste limefrugt og rør flormelissen til en glat glasur med revet limeskal og 1 spsk. af saften.
Kom glasuren over kagen og servér.
Prøv også: Appelsinkage med marcipan