Opskrifter

Limekage

Torsdag, 10. november 2016af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Du kender sikkert citronmånen, men har du smagt limekage? En dejlig syrlig kage, der selvfølgelig er toppet med sød glasur uhm...

Det skal du bruge til limekage:

Dej: 100 g smør 200 g sukker 4 æg 2 usprøjtede lime 1 tsk. vaniljesukker 175 g mel 1 tsk. bagepulver Til toppen: 4 spsk. sukker 1 usprøjtet lime 100 g flormelis Prøv også: Limekage med chokolade

Sådan laver du limekage

Dej: Smelt smørret og pisk sukker og æg skummende. Rør smørret i æggeblandingen sammen med revet limeskal (gem frugterne – saften skal bruges senere) og vaniljesukker. Bland mel og bagepulver og vend det i æggemassen. Kom dejen i en smurt sandkageform og bag den i 50 min. ved 175°. Til toppen: Pres saften af de to limefrugter og kog den op med sukkeret, til dette er smeltet. Hæld sukkerlagen over den varme kage og lad den afkøle. Riv skallen af den sidste limefrugt og rør flormelissen til en glat glasur med revet limeskal og 1 spsk. af saften. Kom glasuren over kagen og servér. Prøv også: Appelsinkage med marcipan