Opskrifter

Mandel-vaniljebudding

Tirsdag, 18. november 2014af Anne Skovgaard-Petersen Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Vi spiser citronfromage, panna cotta og creme brulée – men budding, som hører til samme familie, er gået i glemmebogen - men den er god, ikke spor besværlig og skal laves dagen før

Opskrift på mandel-vaniljebudding

(4 pers.)

50 g mandler
1 stang vanilje
7 dl sødmælk
1 dl fløde
3 æggeblommer
5 spsk. majsstivelse
3 spsk. sukker

Krokant:
2 spsk. sukker
25 g mandler

Prøv også: Kakaobudding

Fremgangsmåde til budding

Smut og hak mandlerne. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem sammen med bælgen i en gryde med mælken. Varm det langsomt op til kogepunktet.

Pisk fløde, æggeblommer, majsstivelse og sukker i en skål. Hæld mælken i under piskning og hæld det tilbage i gryden. Varm op under piskning, til cremen jævner.

Tag vaniljestangen op og tilsæt mandlerne. Hæld buddingen i en skål eller skyllet sukkerdrysset form. Buddingen stivner i køleskab på 3-4 timer.

Krokant: Smelt sukkeret gyldent på en lille pande, tilsæt mandlerne og bland det. Hæld det ud på et stykke bagepapir og lad sukkeret stivne. Knus krokanten med kagerulle.

Servér buddingen med krokant og frysetørrede bær eller syltede bær.