Mandelbudding med hjemmelavet blommekompot

Her får du opskriften på en skøn dessert fra det klassiske køkken - nemlig mandelbudding med hjemmelavet blommekompot. Opskriften er til 4-5 personer.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen
Mandelbudding med hjemmelavet blommekompot
35 min
5 personer
Mandelbudding
4 blade husblas
1 vaniljestang
2 dl mælk
75 g sukker
4 æggeblommer
2½ dl piskefløde
25-50 g smuttede, hakkede mandler
Blommekompot
300 g blommer
3 strimler usprøjtet citronskal
¾ dl vand
2 tsk. sukker
Pynt
Kompot
Snittede mandler

Fremgangsmåde

OBS: Buddingen skal gerne stå på køl natten over, inden den serveres.

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  3. Kog mælk, vaniljestang og korn samt halvdelen af sukkeret.
  4. Pisk æggeblommerne med resten af sukkeret.
  5. Pisk den varme mælk i æggeblommerne, hæld det tilbage i gryden og varm op under piskning til lige før, det koger.
  6. Tag husblassen op og rør den i.
  7. Køl cremen af.
  8. Pisk fløden stiv og vend den i sammen med mandlerne.
  9. Hæld buddingen i en form eller skål og stil den i køleskab, til den er stivnet, gerne natten over.
  10. Blommekompot Udsten blommerne og del dem, hvis de er store.
  11. Kog citronskal, vand og sukker småt et par min. under låg.
  12. Tilsæt blommerne og bring det i kog igen.
  13. Tag gryden fra varmen og lad det trække 5 min. under låg.
  14. Køl kompotten af.
  15. Vend buddingen ud og spis den med blommekompot eller kirsebærsauce.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.