Mandelbudding med hjemmelavet blommekompot
Her får du opskriften på en skøn dessert fra det klassiske køkken - nemlig mandelbudding med hjemmelavet blommekompot. Opskriften er til 4-5 personer.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen

35 min
5 personer
Mandelbudding
4 blade husblas
1 vaniljestang
2 dl mælk
75 g sukker
4 æggeblommer
2½ dl piskefløde
25-50 g smuttede, hakkede mandler
Blommekompot
300 g blommer
3 strimler usprøjtet citronskal
¾ dl vand
2 tsk. sukker
Pynt
Kompot
Snittede mandler
Fremgangsmåde
OBS: Buddingen skal gerne stå på køl natten over, inden den serveres.
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
- Kog mælk, vaniljestang og korn samt halvdelen af sukkeret.
- Pisk æggeblommerne med resten af sukkeret.
- Pisk den varme mælk i æggeblommerne, hæld det tilbage i gryden og varm op under piskning til lige før, det koger.
- Tag husblassen op og rør den i.
- Køl cremen af.
- Pisk fløden stiv og vend den i sammen med mandlerne.
- Hæld buddingen i en form eller skål og stil den i køleskab, til den er stivnet, gerne natten over.
- Blommekompot Udsten blommerne og del dem, hvis de er store.
- Kog citronskal, vand og sukker småt et par min. under låg.
- Tilsæt blommerne og bring det i kog igen.
- Tag gryden fra varmen og lad det trække 5 min. under låg.
- Køl kompotten af.
- Vend buddingen ud og spis den med blommekompot eller kirsebærsauce.

Hjemmebag
En gammel klassisker: Bagt brødbudding med vanilje

Dessert & Kage