Syndigt og sundt
Kakaobønnen har et stort indhold af flavonoider. De virker som antioxidanter, som man mener har meget positive helbredseffekter. Så måske er det ikke ”et æble om dagen”, men et stykke chokoladekage, der holder doktoren fra døren...
(6-8 pers.)
Det skal du bruge til en saftig og nem chokoladekage
150 g smør
200 g mørk chokolade
4 æg, str. M/L
150 g brun farin
Kornene af ½ vaniljestang
Smør til formen
1⁄4 tsk. flagesalt
Topping
½ dl piskefløde
100 g finthakket chokolade
Ca. 200 g friske bær
Evt. hakkede pistacienødder og lidt flormelis
Sådan laver du nem chokoladekage
Smelt smør og chokolade sammen i en skål over vandbad.
Tag det af vandbadet, så snart det er smeltet sammen.
Pisk imens æg, farin og vaniljekorn lyst og luftigt ca. 3-4 min.
Rør den smeltede smørblanding i lidt ad gangen og hæld den færdige dej i en smurt springform (18-25 cm).
Drys med flagesalt og bag kagen i ca. 25-30 min. ved 175° (160° varmluft), til den er fast i kanten, men stadig blød i midten.
Lad kagen køle af på en rist.
Varm fløden til topping i en kasserolle og smelt chokoladen heri under omrøring.
Fordel blandingen over chokoladekagen.
Lad chokoladeblandingen størkne lidt og fordel så de friske bær i blandingen.
Drys evt. kagen med finthakkede pistacienødder og sigt lidt flormelis ud over toppen.
Prøv også:
En god chokoladekage er noget af det bedste! Derfor har vi samlet et galleri, med de lækreste chokoladekager lige her!
Bag lækre chokoladekager













