Opskrifter

Nem chokoladekage med bær

Lørdag, 31. december 2016af redaktionen
Mangler du stadig at få styr på desserten til nytårsfesten i aften? Så kig med her, du får nemlig opskriften på en rigtig saftig og nem chokoladekage.
Syndigt og sundt Kakaobønnen har et stort indhold af flavonoider. De virker som antioxidanter, som man mener har meget positive helbredseffekter. Så måske er det ikke ”et æble om dagen”, men et stykke chokoladekage, der holder doktoren fra døren... (6-8 pers.)

Det skal du bruge til en saftig og nem chokoladekage

150 g smør 200 g mørk chokolade 4 æg, str. M/L 150 g brun farin Kornene af ½ vaniljestang Smør til formen 1⁄4 tsk. flagesalt Topping ½ dl piskefløde 100 g finthakket chokolade Ca. 200 g friske bær Evt. hakkede pistacienødder og lidt flormelis

Sådan laver du nem chokoladekage

Smelt smør og chokolade sammen i en skål over vandbad. Tag det af vandbadet, så snart det er smeltet sammen. Pisk imens æg, farin og vaniljekorn lyst og luftigt ca. 3-4 min. Rør den smeltede smørblanding i lidt ad gangen og hæld den færdige dej i en smurt springform (18-25 cm). Drys med flagesalt og bag kagen i ca. 25-30 min. ved 175° (160° varmluft), til den er fast i kanten, men stadig blød i midten. Lad kagen køle af på en rist. Varm fløden til topping i en kasserolle og smelt chokoladen heri under omrøring. Fordel blandingen over chokoladekagen. Lad chokoladeblandingen størkne lidt og fordel så de friske bær i blandingen. Drys evt. kagen med finthakkede pistacienødder og sigt lidt flormelis ud over toppen. Prøv også:

En god chokoladekage er noget af det bedste! Derfor har vi samlet et galleri, med de lækreste chokoladekager lige her!
Bag lækre chokoladekager