Opskrifter

Påskekage: Påskekylling i lag

Tirsdag, 22. marts 2016af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Lav en fin påskekage i lag formet som en fin påskekylling. Opskriften er fra Familie Journal.

Artiklen indeholder sponsorerede links

Det skal du bruge til en påskekage i lag

Prøv også: Påskekage i chokolade

6 lagkagebunde

Hindbærmousse:
4 blade husblas
225 g hindbærsyltetøj
1 stang vanilje
3 dl piskefløde

Smørcreme:
75 g blødt smør
75 g palmin
300 g flormelis
1 vaniljestang
2 spsk. mælk

Overtræk:
250 g marcipan
250 g fondant (sukkerdej)
Gul pastafarve
Rød pastafarve
Tyloselim
2 brune M&M’s

Sådan laver du påskekage i lag

Udblød husblassen i koldt vand og rør syltetøjet med vaniljekorn.
Pisk fløden til skum og smelt husblassen.
Hæld husblassen i syltetøjet i en tynd stråle, mens der piskes, og vend fløden i.
For et 30 cm langt, ovalt fad med husholdningsfilm, klip 2 lagkagebunde til og læg dem ned i fadet, så de dækker fadets runding.
Klip de øvrige bunde til, så de passer med fadets størrelse, de skal være bund og mellemlag.
Kom halvdelen af moussen ned i fadet, læg lagkagebunde over og kom resten af moussen på.
Læg de sidste bunde over, dæk til og stil kagen på køl i mindst et par timer.
Rør smør og palmin blødt og ensartet, tilsæt flormelis, kornene fra vaniljestangen og mælk og rør i yderligere et par min., til cremen bliver let og luftig.
Vend kagen ud på et fad og smør smørcremen, så hele kagen er dækket.
Glat cremen med en flad spartel og stil den på køl, til den skal overtrækkes.
Bland marcipan og fondant og ælt det godt sammen.
Farv halvdelen gul ved at ælte pastafarve i og rul den gule masse tyndt ud på et bord drysset med majsstivelse.
Løft forsigtigt marcipanen på kagen og glat den forsigtigt ind til kagens top og sider med flad hånd.
Skær det overskydende marcipan af med en skarp kniv og farv det orange med rød pastafarve.
Rul den hvide marcipanmasse tyndt ud, del den i to med et takket mønster og læg dem kagen som æggeskaller på den øverste og nederste del af kagen.
Skær det overskydende marcipan fra, tril det til to kuglerunde øjne og sæt M&M’s på som pupiller.
Form den orange marcipan til næb og fødder og sæt dem på med Tyloselim.
Sæt øjnene på og stil kagen på køl, til den skal serveres.

Prøv også: Pouls påskekage

Køb billigt køkkenudstyr

(Sponsoreret banner)

Få mere inspiration til påsken

Lav en dejlig påskefrokost