Opskrifter

Pærer Belle Helene

Fredag, 23. august 2013af Redaktion
Klassisk dessert med pærer, is og chokoladesauce

Ingredienser til pærer Belle Helene

(4 pers.)

4 pærer

Sukkerlage
3 dl vand
100 g sukker
½ vaniljestang
½ l vanilje- eller nougatis

Chokoladesauce
150 g mørk chokolade
1½ dl mælk
½ dl piskefløde
1 tsk. sukker
15 g smør

Fremgangsmåde til pærer Belle Helene

Skræl pærerne, skær dem i halve og fjern kerne-husene, det er nemmest med en teske.

Sukkerlage: Kog vand og sukker op. Flæk vaniljestangen og tilsæt den. Læg pærerne i den kogende lage og lad dem mørne 6-8 min. Tag pærerne op og køl dem af.

Chokoladesauce: Bræk chokoladen i mindre stykker og kom dem i en tykbundet gryde sammen med mælk og fløde. Varm langsomt op til kogepunktet. Tilsæt sukker og smør, når chokoladen er smeltet, og rør det sammen.

Kugl isen op og læg den i portionsglas med pærerne oven på. Hæld lidt af saucen over og servér resten til.

Tip: Saucen kan laves i forvejen og lunes forsigtigt.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Sommerfrugtsuppe
Chokoladecreme med mynte



Er du også vild med is?

Er du også vild med flødeis, yoghurtis, islagkager, sorbet m.m.? Du kan sagtens lave det selv!
Få masser af opskrifter på hjemmelavet is her >>




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop