Panna cotta med appelsin og frisk citrussalat

Denne skønne panna cotta med appelsin bliver serveret sammen med en frisk citrussalat på både pomelo, granatæble og grape.
Af
af Kristina Marckmann, foto: Carina Krüger
Panna cotta med appelsin og frisk citrussalat
30 min
4 personer
Panna cotta med appelsin
5 dl piskefløde
1 vaniljestang
80 g sukker
1 usprøjtet appelsin
4 blade husblas
Citrussalat
½ pomelo
1 rød grape
3 appelsiner
1 granatæble
2 spsk. blomsterhonning
1 vaniljestang

Fremgangsmåde

  1. Varm fløden op sammen med den flækkede vaniljestang, sukker, revet appelsinskal og 2 spsk. appelsinsaft og lad det småkoge ved svag varme og uden låg i ca. 15 min.
  2. Læg husblassen i blød, tag fløden af varmen og fjern vaniljestangen.
  3. Kom husblassen i den varme fløde, og rør til den er opløst.
  4. Hæld cremen i 4 portionsglas og stil dem tildækkede i køleskab i mindst 4 timer, til de har sat sig.
  5. Skær pomelo, grape og appelsiner i fileter og klem saften fra i en skål.
  6. Bank granatæblet mod bordet hele vejen rundt, bræk det i stykker og pil kernerne ud.
  7. Rør citrussaften med honning og kornene fra vaniljestangen og hæld den over citrusfileterne.
  8. Servér panna cottaen sammen med citrussalat.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.