Rabarberkompot med lakrids
Rabarberkompot smager skønt og kan bruges på flere forskelliges måder. Spis kompotten som grød, som tilbehør til dessert eller top ostemaden med et strejf af sommer.
Af
af Kristina Marckmann, Foto: Carina Krüger

Det skal du bruge til rabarberkompot med lakrids:
Prøv også: Klassisk rabarberkompot
250 g rabarber 2 spsk. vand 1 lakridsrod 1 stang vanilje 3 spsk. sukker ½ tsk. lakridspulverSådan laver du rabarberkompot med lakrids
Skyld rabarberne og skær dem i 2 cm store stykker. Kog vandet op med sukker, lakridsrod og den flækkede vaniljestang og -korn under låg i 5 min. Tilsæt rabarberne og lad dem småsimre i 3 min. Tilsæt lakridspulver og kom kompotten på glas. Servér kompotten som topping på yoghurt, til ost eller som tilbehør til en klassisk sommerkylling. Prøv også: Rabarberis med chokolade og pistacie