Opskrifter

Rødgrød med hele bær

Søndag, 14. juli 2013af Redaktion
Dansk rødgrød hører til i til den helt klassiske afdeling, men er desværre næsten blevet en sjældenhed, fordi den er lidt omstændig at lave. Der skal koges, sies, koges igen, smages til med sukker og jævnes.

Ingredienser til rødgrød med hele bær

(4-6 pers.)

800 g blandet rød frugt og bær (tynde rabarber, kirsebær, hindbær, ribbede solbær og ribs)
2 dl vand
Ca. 150 g sukker
1 vaniljestang
Ca. 3 spsk. kartoffelmel
25-50 g smuttede mandler

Fremgangsmåde

Skyl frugten og lad den dryppe af. Skær rabarberne i 2 cm lange stk. og udsten kirsebærrene. Hæld vand, sukker og den flækkede vaniljestang i en gryde og kog det op. Hæld rabarberne i og lad dem koge op. Kom bærrene i og lad dem stå ved svag varme under låg 4-5 min., til de lige begynder at briste. Jævn med kartoffelmel udrørt i koldt vand. Lad det stå et par min. på varmen uden at koge. Tag gryden fra varmen og hæld grøden i en skål. Drys sukker over, så den ikke trækker skind. Drys hakkede mandler på grøden, når den er kølet af.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Find flere opskrifter her...
Kirsebærtrifli
Jordbærgrød


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop