Opskrifter

Sandkage med nøddetopping

Onsdag, 30. januar 2019Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.
Sandkage er en god og klassisk kage, men med nødder og pistaciemasse på får den lige lidt ekstra smag.

Ingredienser til sandkage med nøddetopping:

(Ca. 10-12 stk.)

150 g blødt smør
150 g sukker
70 g marcipan
½ vaniljestang
4 æg
140 g mel
1 tsk. bagepulver
50 g pistaciemasse
50 g nødder

Prøv også: Sandkage med chokolade og hasselnødder

Fremgangsmåde:

Rør smør, sukker, revet marcipan og vaniljekorn godt sammen og pisk æggene i et ad gangen.
Bland mel og bagepulver og vend det i dejen.
Kom dejen i en sandkageform beklædt med bagepapir og fordel pistaciemassen i klatter over dejen.
Hak nødderne, drys dem over kagen og bag den midt i ovnen ved 160° varmluft i 55 min.

Se også: Hasselnødde-kaffekage