Ingredienser til sønderjysk kartoffelkage
6 æggeblommer
125 g sukker
1 usprøjtet citron
150 g mandler
250 g kogte kartofler
6 æggehvider
Fyld
300 g æblemos
1 spsk. kanel
Pynt
Revet citronskal
Fremgangsmåde til sønderjysk kartoffelkage
Pisk æggeblommer og sukker lyst og tilsæt saft og fintrevet skal (gem lidt til pynt) fra citronen. Hak mandlerne fint, riv kartoflerne i dejen og vend de hakkede mandler i. Pisk hviderne helt stive og vend dem i dejen. Dæk bunden af en springform på ca. 23 cm med 1/3 af dejen. Rør æblemosen med kanel og fordel halvdelen over dejen. Fordel endnu 1/3 af dejen over, herefter resten af æblemosen og dæk med den sidste dej. Bag kagen ved 170° i 50 min. og lad den køle. Servér kagen pyntet med revet citronskal.
Bageopskrift: Kristina Marckmann
JEG ELSKER KAGE
![]() |
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook. Se mere her |
Find flere opskrifter her...
Kringle
Kløben
Flere småkager
Skønne småkager




Nøddepleskner
Sprøde kager helt uden mel, men med masser af nødder, der holder sammen på dejen
Find opskriften her...














Klejner og pebernødder
Klassisk julebag, der vækker glæde hos store og små
Find opskrifterne her...

















