Opskrifter

Sommertærter med bær og limecreme

Onsdag, 7. august 2019Af Kristina Marckmann. Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
De lækre sommertærter med bær og limecreme må du ikke snyde dig selv for. Kombinationen af marcipan, limecreme og bær gør kagen lækker og frisk. Det er en himmelsk mundfuld i sommervarmen. Få opskriften på sommertærterne med bær og limecreme her.

Ingredienser til sommertærter med bær og limecreme

(6 pers.)

Bund:

  • 200 g hvedemel

  • 70 g flormelis

  • 1 spsk. kakao

  • 100 g smør

  • 3 spsk. piskefløde

Kant:

  • 210 g marcipan

  • 70 g sukker

  • 1½ æggehvide

  • 50 g revet hvid

  • chokolade

Limecreme:

  • 3 limefrugter

  • 1 dåse kondenseret mælk

  • 3 dl piskefløde

  • 100 g jordbær

  • 100 g hindbær

  • 100 g blåbær

  • 100 g brombær

Prøv også: Rabarber-upsidedown-kage med hvid chokolade

Fremgangsmåde

Hak mel, flormelis, kakao og smør til en grynet masse og saml dejen med fløden. Rul den ud i 4 mm's tykkelse, udstik dejen i 6 cirkler på ca. 10 cm og læg dem på en plade med bagepapir. Rør marcipanen med sukker og æggehvide til en blød kransekagemasse. Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt den ud som kant på mørdejsbundene. Prik bundene og bag dem i 14 min. ved 200°. Drys bundene med chokolade og lad dem afkøle på en rist. Pres saften fra limefrugterne og bland den med kondenseret mælk. Tilsæt fløden og pisk cremen stiv. Kom cremen over tærtebundene og stil dem koldt i mindst 4 timer. Skyl bærrene og fordel blandingen over tærten.

Prøv også: Hvid chokoladebrownie med jordbærcreme