Tærte med nødder og honning

Lækker tærte med fyld af hakkede valnødder og mandler og en skøn honning-flødecreme.
Af
af Kristina Marckmann
Tærte af mørdejsbund med fyld af hakkede valnødder og mandler og en honning-flødecreme

Ingredienser til tærte med nødder og honning

(4 pers.)

185 g hvedemel
75 g sukker
125 g smør
1 æg

Fyld:
75 g mandler
1 dl piskefløde
150 g honning
100 g smør
75 g valnødder
50 g smør

Alternativ til tærte med nødder og honning: Citron-marengstærte

Fremgangsmåde til tærte med nødder og honning

Bland mel og sukker, hak smørret i og saml dejen med ægget. Rul dejen ud, beklæd en rund tærteform (23 cm) eller aflang tærteform (10 x 30 cm) med dejen og stil den på køl i 30 min. Prik tærtebunden med en gaffel og forbag den ved 200° i 10 min.

Fyld:
Skold og smut mandlerne og kog fløde, honning og smør godt sammen. Fordel mandler og valnødder i tærtebunden, hæld flødemassen over og bag tærten ved 200° i 10 min.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.