Focaccia med pære og rosmarin
Gærdej og frugt er et herligt makkerpar! Friskheden fra pære giver dejen masser af modspil og en dejlig saftig konsistens.
Af
Mandag, 10. oktober 2022 - 7:00 - Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft.

Opskrift på focaccia med pære og rosmarin
1 stk.
Ingredienser:
- 15 g gær
- 3½ dl lunkent vand
- 400 g hvedemel
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. olivenolie
- 2 pærer
- Olivenolie til pensling
- 2 stilke frisk rosmarin
- 2 stilke frisk timian
- 1 tsk. flagesalt

Hjemmebag
Blomsterfocaccia med løg og tomater
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i vandet, og tilsæt mel lidt ad gangen. Drys med salt, og lad dejen hvile i 30 minutter.
Ælt dejen let og smidig, og vend den i olivenolie. Lad den hvile tildækket i køleskabet natten over.
Hæld forsigtigt dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og træk den ud til en stor firkant, ca. 20 x 40 cm.

Hjemmebag
Mini focaccia
Skær pærerne i tynde skiver på langs (brug gerne et mandolinjern), og læg dem taglagt oven på dejen.
Pensel med olie, drys med urter og lidt salt, og lad dejen hæve i 20 minutter.
Bag focacciabrødet ved 230° i ca. 20 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Servér brødet lunt.

Hjemmebag