Focaccia med pære og rosmarin

Mandag, 10. oktober 2022 Mandag, 10. oktober 2022 - 7:00 - Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft. Mandag, 10. oktober 2022 - 7:00 - Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft. 
Gærdej og frugt er et herligt makkerpar! Friskheden fra pære giver dejen masser af modspil og en dejlig saftig konsistens. 

Opskrift på focaccia med pære og rosmarin

1 stk.

Ingredienser:

  • 15 g gær
  • 3½ dl lunkent vand
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 pærer
  • Olivenolie til pensling
  • 2 stilke frisk rosmarin
  • 2 stilke frisk timian
  • 1 tsk. flagesalt

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i vandet, og tilsæt mel lidt ad gangen. Drys med salt, og lad dejen hvile i 30 minutter.

Ælt dejen let og smidig, og vend den i olivenolie. Lad den hvile tildækket i køleskabet natten over.

Hæld forsigtigt dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og træk den ud til en stor firkant, ca. 20 x 40 cm.

Skær pærerne i tynde skiver på langs (brug gerne et mandolinjern), og læg dem taglagt oven på dejen.

Pensel med olie, drys med urter og lidt salt, og lad dejen hæve i 20 minutter.

Bag focacciabrødet ved 230° i ca. 20 minutter, til det er gyldent og gennembagt. Servér brødet lunt.