Opskrifter

Æg i lag med laks

Tirsdag, 22. marts 2016af Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Æg hører sig til på påskefrokostbordet, og her får du en dejlig opskrift på æg i lag toppet med røget laks.

(12 stk.)

Det skal du bruge til æg i lag

6 æg
2 dl cremefraiche
1-2 tsk. karry
1 spsk. finthakket, syltet agurk
½ tsk. sukker
Salt og peber
1 groft sandwichbrød
200 g mayonnaise
1 bdt. fintklippet purløg
200 g røget laks i skiver

Prøv også: Syltede æg med sennep

Sådan laver du æg i lag

Kom æggene i kogende vand, lad dem koge i 8 min. og læg straks i koldt vand for at stoppe kogningen.
Rør cremefraiche med karry og syltet agurk og smag til med sukker, salt og peber.
Pil og hak æggene og vend dem i dressingen. Udstik brødet i cirkler på 4 cm og læg dem sammen tre og tre med æggesalaten.
Smør sider og top med et tyndt lag mayonnaise og drys med purløg.
Fold lakseskiverne som roser og sæt dem på toppen og servér.

Prøv også: Æblesild