Opskrifter

Aioli

Mandag, 11. juni 2012af Redaktion
Fransk hvidløgsmayonnaise til sommermaden

Aioli (Fransk hvidløgsmayonnaise) fra Provence til sommerens grønsager, kogt kalvetunge og fisk, smilende æg med grøn salat eller en lille klat på tomatmaden.

(6-8 pers.)

4-6 fed hvidløg
2 pasteuriserede æggeblommer (ikke for kolde)
½ tsk. dijonsennep
Ca. ½ tsk. salt
1-2 spsk. citronsaft eller lys vineddike
1 dl neutral olie (ikke for kold)
1 dl olivenolie (ikke for kold)
Ca. ½ dl vand
Groftkværnet peber

Pil og pres hvidløgsfeddene. Pisk hvidløg, æggeblommer, sennep og salt sammen i en skål. Pisk olien i lidt ad gangen. Først dråbevis, så olien piskes helt ind i æggeblommerne, senere i en tynd stråle. Pisk olivenolien i og rør vandet i til sidst, så saucen får den rette konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Aioli kan holde sig i køleskabet 4-5 dage og gøres "lettere" med lidt fast yoghurt.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Mere koldt og krydret til sommermaden...


Rød mojo

Bagt tomatsalsa

Avocado mojo
med ingefær

Sprød mozzarella











Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop