Opskrifter

Asiatisk kyllingesalat

Torsdag, 28. august 2008af Redaktion
(4 pers.)500 g kyllingefilet2 spsk. fishsauce1 spsk. jordnødde- el. rapsolie2 stk. citrongræs ½ tsk. salt150 g savoy- el. hvidkål2 stilke

(4 pers.)

500 g kyllingefilet
2 spsk. fishsauce
1 spsk. jordnødde- el. rapsolie
2 stk. citrongræs
½ tsk. salt
150 g savoy- el. hvidkål
2 stilke bladselleri
2 gulerødder

Dressing:
2 spsk. fishsauce
2 spsk. jordnødde- el. rapsolie
2 tsk. rørsukker
Fintreven skal af 1 lime
1 spsk. limesaft
1 spsk. vand
1/4-½ tsk. chiliflager

2 spsk. hakket mynte

Skær kyllingefileterne i strimler. Læg dem i en skål og bland med fishsauce, olie og fintstrimlet citrongræs. Lad det stå, mens resten snittes. Snit kålen meget fint og læg den i en skål. Skær bladselleri og gulerødder i strimler og bland til en salat med kålen. Rør olie, fishsauce, sukker, limeskal, limesaft, vand og chili. Rør til sukkeret er opløst og bland det i salaten.
Varm en stegepande eller wok op. Steg kyllingestrimlerne med citrongræs over middelvarme ca. 5 min., til kyllingen er gennemstegt. Bland det i salaten og server.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen