Opskrifter

Babaganoush og hummus

Lørdag, 13. november 2010af Redaktion
Skønt dip fra det tyrkiske køkken

(8-12 pers. som dyppelse)

3 auberginer
2 fed hvidløg
3 spsk. tahina (sesampasta)
4 spsk. olivenolie
Salt og peber


Prik skindet på de vaskede auberginer og bag dem i ovnen ved 200° i 30-45 min. Tag dem ud og halver dem. Skrab kødet ud og mos det med fintrevet hvidløg, citronsaft, tahina og olivenolie. Smag til med salt og peber. Kan holde sig i køleskabet i 2-3 dage.

Hummus

(8-12 pers. som dyppelse)

200 g kikærter (udblødte natten over)
2 fed hvidløg
5-6 spsk. olivenolie
2-3 spsk. tahina
Saften af ½-1 citron
Salt og peber


Kog ærterne møre (ca. 45 min.), evt i bouillon. Blend dem med hvidløg, olie og tahina og smag til med citron, salt og peber. Kan holde sig i køleskabet i 4-5 dage.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Marinerede peberfrugter med kylling på pind
Fladbrød med ost
Courgetter med feta