Opskrifter

Caesarsalat med marineret kylling

Mandag, 14. juni 2010af Redaktion
God, klassisk salat med citronmarineret kylling

(4 pers.)

450 g kyllingefilet
Revet skal af ½ citron
1 spsk. citronsaft
2 tsk. salt
Groftkværnet peber
1 spsk. friskhakket rosmarin
4 skiver tørt, hvidt brød
2 spsk. olivenolie
1 stort romainesalat


Dressing
2 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk. dijonsennep
1 fed presset hvidløg
1 tsk. engelsk sauce
3 tsk. citronsaft
1 dl olivenolie
1 dl revet parmesanost el. grana



TIP

  • Det er bedre at rive salatblade end at skære dem, for en ujævn revet kant optager bedre dressingen.

Skær kyllingefileterne igennem på langs. Krydr dem med citron, peber, salt og rosmarin. Læg film over og lad det trække koldt 1-2 timer. Croutoner: Skær skorpen af brødet og skær det i tern. Varm olien på en pande og steg croutonerne gyldengule. Dressing: Pisk æggeblommer og sennep sammen. Tilsæt hvidløg, engelsk sauce og citronsaft. Pisk olien i først dråbevis og senere i en jævn stråle. Pisk ost i og smag til med salt og peber. Fortynd evt. lidt med koldt vand. Riv den skyllede salat i mindre stykker. Læg dem på et fad og bland med dressingen. Varm en (grill)pande med lidt olie og steg kyllingefileterne 2 min. på hver side ved høj varme. Dæmp varmen og steg ca. 10 min., til det er lige netop gennemstegt. Læg dem på salaten. Pynt med revet parmesanost.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Flere lækre salater...
Græsk vandmelonsalat
Grillet salat
Pinsesalat
Vårsalat med nobisdressing