Opskrifter

Citronstegte rodfrugter med løg og oliven

Søndag, 5. december 2010af Redaktion
Lækkert tilbehør til middagen

(4 pers.)

½ kg kartofler
3 gulerødder
2 pastinakker
3 spsk. olivenolie
10 små perleløg (fra glas)
Små salvieblade
Fintrevet skal fra ½ usprøjtet citron
2 spsk. citronsaft
Små sorte oliven
1 håndfuld frisk citrontimian
Salt og friskkværnet peber

TIP

Denne ret kan også tilberedes i ovnen. Ovnsteg rodfrugter og perleløg i ca. 30 min. ved 200°. Vend salvie, citron og oliven i, når der er 5 min. tilbage af stegetiden.

Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker og skær dem i tern på ca. 1 x 1 cm. Varm olivenolie op på en pande og steg rodfrugter og perleløg på panden i ca. 20 min. ved jævn varme. Ryst og rør jævnligt i panden. Tilsæt salvieblade, revet citronskal, citronsaft og oliven og steg videre et par min. Krydr retten med citrontimian, salt og peber og server straks.

Madopskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen


Find flere opskrifter her...
Gulerødder med parmesan og honningdressing
Sprøde fiskepakker
Salat med stegte æbler og gedeost



Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop