Fiskeruller med hollandaise

Gode fiskeruller af rødspættefiléter
Af
af Redaktion

(4 pers.)

12 rødspættefiléter
2 gulerødder
2 porrer
Lidt persille
30 g smør
Saften af 1 citron
Salt og peber

Hollandaisesovs
3 pasteuriserede æggeblommer
Salt
Saften af ½ citron
2 spsk. vand
200 g smeltet smør
Lidt hvidvin

Tilbehør
800 g kartofler

JEG ELSKER MORMORMAD

Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her

Skræl gulerødderne, snit dem og porrer i meget tynde strimler (julienne) ca. 4 cm lange. Læg dem i filéterne sammen med en kvist persille og rul filéterne sammen om urterne. Læg dem tæt i et ovnfast fad. Dryp citronsaft over, drys med salt og peber og læg et par klatter smør øverst. Lad fiskerulleren stå, mens du laver sovsen. Pisk æggeblommerne seje med citronsaft og lidt salt over vandbad. Smelt smørret og skum vallen fra. Dryp smørret i æggene, mens du pisker, til sovsen tykner - pas på, der ikke kommer for meget fedtstof i på en gang, for så skiller sovsen. Hold hollandaisesovsen lun over vandbadet, men den må ikke overstige 70°. Sæt fiskerullerne i en 210° varm ovn i ca. 12 min.
Server med kogte kartofler.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Kogt laks med flødepeberrod
Rejecocktail
Tarteletter med fiskeboller og rejer

Er du til mormormad? Vælg mellem 35 retter her




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.