Græskarmarmelade med appelsiner, æbler og ingefær

Lige nu bugner butikkerne af græskar, og du kan bruge kødet til at lave lækker marmelade
Af
af Redaktion
Foto: Aarstiderne
Annonce

Ingredienser til græskarmarmelade med æble og ingefær


1 kg skrællede græskar
2 madæbler
2 usprøjtede appelsiner
1 dl vand
1 spsk. friskhakket ingefær el. 2 tsk. stødt ingefær
300 g syltesukker

  1. Fremgangsmåde til græskarmarmelade
  2. Fjern kernerne og skær græskarkødet i små tern.
  3. Skræl æblerne og skær dem i lidt større tern.
  4. Kom græskar, æbler, appelsinsaft, fintreven appelsinskal og vand i en gryde og bring det langsomt i kog.
  5. Kog ca. 20 min. under jævnlig omrøring, så marmeladen ikke brænder på.
  6. Tilsæt ingefær og syltesukker og kog videre 10 min.
  7. Skum marmeladen og hæld den i skoldede glas.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.