Opskrifter

Harissa

Torsdag, 17. januar 2013af Redaktion
En smagfuld, nordafrikansk peberfrugtpuré, der egner sig særligt godt i gryderetter og som tilbehør til kylling eller en god svinekotelet

Ingredienser til harissa


5 kardemommekapsler
2 tsk. hel spidskommen
2 tsk. korianderfrø
3 snackpeber
1 piri piri (chili)
25 g semidried tomater
2 fed hvidløg
1 spsk. salt
1½ dl olivenolie

Fremgangsmåde

Pil frøene ud af kardemommekapslerne og rist dem på en tør pande sammen med spidskommen og koriander, til de begynder at dufte. Knus krydderierne i en foodprocessor og tilsæt snackpeber i mindre stykker, chili, semidried tomater, salt, hvidløg og 2/3 af olien. Blend blandingen til en fin mos og smag til. Kom harissaen på skoldede glas og hæld forsigtigt resten af olien over, så overfladen er dækket, og opbevar harissaen på køl.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Chorba med berber fladbrød
Mediterran solskinssandwich

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop