Hybenmarmelade med lime og vanilje

En dejlig cremet og krydret hybenmarmelade, der sammen med et stykke godt brød giver en skøn start på dagen. Det er de færreste som laver deres egen hybenmarmelade og her kan du lære at blive en af de få.
Af
af Redaktion


Ingredienser til hybenmarmelade
600 g hyben
2 usprøjtede lime
1 vaniljestang
3 hele kardemommekapsler
300 g syltesukker

Rens hybenene og fjern kernerne. Riv skallen fra limefrugterne med et julienne-jern og kog hybenene op med limesaft og -skal. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus kardemommekapslerne. Kom kardemomme, vaniljekorn og -stang ned til hybenene og lad det småsimre i 10 min. Tilsæt sukkeret og kog marmeladen op. Kom din hybenmarmelade på skoldede glas og luk til.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Syltede hyben
Hybensmør
Rabarbermarmelade med hyben




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.