(1 pers.)
1 skive ristet formbrød eller rugbrød
100 g leverpostej
75 g champignoner
20 g smør
Salt og peber
1-2 skiver ristet bacon
6-7 skiver syltet agurk
2-3 skiver syltet rødbede
Smør leverpostejen på ristet formbrød eller rugbrød, alt efter smag. Rens svampene, skær dem i kvarte og steg dem i smør. Drys med salt og peber og hæld væden fra. Læg svampene på leverpostejen, top med ristet bacon og anret med agurkesalat og rødbede.
Leverpostej
(1 bakke)
300 g kalvelever
150 g fersk spæk
1 løg
2 fed hvidløg
2 ansjoser
25 g smør
½ dl mel
1½-2 dl mælk
Salt og peber
½ tsk. allehånde
1-2 æg
JEG ELSKER MORMORMAD
Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her
Kør lever, spæk, løg, hvidløg og ansjoser gennem kødhakkeren 1-2 gange, alt efter hvor grov du vil have postejen. Smelt smørret i en gryde, kom mel i og pisk, til det er glat. Kom mælken i og pisk. Tilsæt krydderier og kom afbagningen i farsen. Rør 1-2 æg i, så farsen er lind som havregrød. Kom den i en smurt postejform og bag ved 170-180° i 1 time.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Se meget mere smørrebrød i galleriet nedenfor...
Smørrebrød




Roastbeef med hjemmelavet remoulade
Godt og traditionelt smørrebrød til frokosten
Se opskriften her...








Røget hellefisk med agurk
Sprødt rugbrød fungerer rigtigt godt sammen med den salte hellefisk og de milde sød-sure agurker
Se opskriften her...


Sprængt oksebryst med pickles
Sæt dit eget præg på smørrebrødet med hjemmelavet pickles
Se opskriften her...


Gammeldags leverpostej
Leverpostej kan f.eks. bruges til at lave Dyrlægens natmad
Se opskriften her...




Gammel ost med fedt og sky
- ikke noget med frugt eller rød peber på ostemaden her...
Se opskriften her...


Tunmousse
En skøn, klassisk tunmousse kan også bruges, når der skal laves smørrebrød
Se opskriften her...










Hjemmelavet æggesalat
Pynt gerne smørrebrøddet med bacon, tomat og karse
Se opskriften her...