Klassisk bruschetta

En klassisk bruschetta med tomater og basilikum.
Af
af Redaktion

(4 pers.)

4 skiver ciabattabrød
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
3 store modne tomater
1 håndfuld friske basilikumblade
2 spsk. olivenolie
½ tsk. salt
Groftkværnet peber

Pynt:
Basilikum

Steg brødskiverne sprøde i olivenolie eller grill dem og dryp olivenolie på. Gnid skiverne med halverede hvidløg. Skær tomaterne i små stykker. Hak basilikum groft. Bland tomater, basilikum, olivenolie, salt og peber i en skål. Lad det trække en halv times tid. Lad blandingen dryppe af et øjeblik i sigte. Fordel tomaterne på brødet lige inden spisetid og pynt med basilikum.

TIP
Bruschetta kommer af det romerske bruscare, der betyder at riste over kul og går helt tilbage til det 15. århundrede. Basis er altid grillet brød gnedet med hvidløg, og den enkleste udgave dryppes bare med olivenolie og groft salt. I dag er der mange variationer af bruschetta, der spises som snack eller en let forret.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.