Opskrifter

Krydrede paneringer

Søndag, 15. februar 2009af Redaktion
Prøv at variere paneringerne til fiskefiletterne, så de får en mere spændende krydring

Tynde fileter foldes over inden paneringen. Stegetiden på øverste rille i ovnen i et smurt ildfast fad er 10-15 min. ved 200° afhængig af fiskens tykkelse.

Sennepspanering
3 spsk. dijonsennep
2 spsk. rasp
Salt
Smeltet smør


Smør sennep på fileterne og kom rasp og salt over. Dryp med smør og steg dem i ovnen.



Frøpanering
1 æg
½ dl græskarkerner
½ dl solsikkekerner
½ dl sesamfrø
Salt og peber


Pisk ægget sammen. Hak græskarkerner og solsikkekerner og bland dem med sesamfrø, salt og peber. Vend fileterne i æg og dernæst i frøblandingen og steg dem som ovenfor.



Appelsinpanering
1 usprøjtet appelsin
1 lille rød chili
4 skiver hvidt brød uden skorpe
1 lille bdt. persille
2 spsk. olivenolie
1 tsk. salt


Riv appelsinskallen. Udkern chilien og hak den groft. Kom brød, persille og chili i foodprocessor og lad den køre, til det er finthakket (kan også gøres med stavblender). Hæld det i en skål og tilsæt olie, appelsinskal og salt. Pres paneringen ned i fileterne og læg dem ved siden af hinanden i et ildfast fad eller en bradepande.


Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen



Også værd at prøve...
Sødstærke mandler
Marinerede gulerødder