Opskrifter

Lavendel-citronsalt

Søndag, 22. juli 2012af Redaktion
Sommerens værtindegave

Af Anne Skovgaard-Petersen

Velduftende krydderurter giver sammen med salt smag af sommer, som passer godt i maden og til eftersaltning ved bordet. Når DMI varsler sol og varme, plukker jeg masser af krydderurter og blander denne lavendel-citronsalt.

Fyld 1 del lavendelblomster og 2 dele citronverbenablade, citronmelisse eller citrongeranium i en blender og kør, til det er findelt. Tilsæt groft salt, så det fylder godt og vel dobbelt så meget som krydderurterne, og kør 1 min., til det er godt blandet. Hæld kryddersaltet ud på tredobbelt køkkenrulle og lad det tørre i solen 2-3 dage. Hæld saltet i en bred skål og lad det eftertørre 1-2 dage, inden det hældes i glas.

Samme fremgangsmåde kan selvfølgelig bruges til andre krydderurteblandinger.


Find flere opskrifter her...
Krydderurtesalt, citrussalt og chilisalt
Italienskinspireret kryddersalt
Dekorativt kryddersalt




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop