Opskrifter

Myntesalat med pærer

Mandag, 9. juli 2012af Redaktion
En skøn salat til røget kød, lufttørret skinke og grillmad

(4 pers.)

250 g grønne asparges
100 g snapærter
1 dl mynteblade
½ romaine- el. icebergsalat
¼ agurk
2 pærer
50 g valnødder
½ bakke karse
1 tsk. flagesalt

Dressing
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. blomsterhonning
1 dl rapsolie
2 spsk. piskefløde
Salt og peber

Tilbehør
Flutes el. groft brød

Bræk enderne af aspargesene og kog dem 5-7 min. i letsaltet vand afhængig af tykkelsen. Snit salaten groft, skær agurken i stave og pærerne i smalle både. Bland grønsager, mynte, pærer, klippet karse og salt i et fad eller skål.

Dressing: Pisk sennep, æbleeddike, honning og et nip salt sammen. Pisk olien i lidt ad gangen. Pisk fløden i og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten og server.


Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Om mynte
Æblemynte er en ny sort med hvidspættede blade, der både smager af mint og æble. Chokolademynte har brunlige stilke og smager som en skøn blanding af chokolade og mint. Der findes mange slags mynte, men et par stykker i haven rækker som regel. Myntesmagen varierer meget i styrke. Hjemmedyrket mynte og mynte købt i bundter har kraftigere smag end mynte købt i potter.


En duft af mynte...


Chokoladecreme
med mynte

Citron-myntekage
med marinerede
bær

Thaisalat med mynte

Vaniljecreme med
mango, mynte og
bananer

Fiskefiletter med
mynte-ærtesovs













Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop