Nemme mexicanske empanadas

Gode fingermadder til strandturen
Af
af Redaktion

(5 stk.)

1 pk. Maizena-tærtedej
1 løg
1 pære
200 g kogte kolde kartofler
150 g stegt kyllinge- el. kalkunkød
2 spsk. olivenolie
2-3 spsk. tacokrydderi

TIP

De kan laves helt klar til ovnen dagen før og stilles køligt og tildækket på en bageplade.

Pil og hak løgene, skær pæren i små stykker. Mos kartoflerne med en gaffel. Skær kyllingekødet i tynde strimler. Svits løg og pære 2-3 min. i olien og bland det med kartofler og kylling. Smag til med tacokrydderi og køl det af. Lav dejen efter pakkens anvisning. Læg den på et melet bord og del den i 5 stykker. Rul dem ud til ca. 15 cm i diam. Læg fyldet på indtil 2 cm fra kanten. Fold dejen over og knib kanterne godt sammen. Læg dem på en plade med bagepapir. Pensl med koldt vand og bag på midterrillen ca. 15-18 min. ved 225°, til de er gyldenbrune.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Flere gode ideer til strandturen...
Ribbensruller
Grønsagsruller med ærter og lækre frikadeller
Ingefærkage til stranden

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.