Opskrifter

Ostefondue

Fredag, 1. februar 2013af Redaktion
Saml venner og familie til hyggeligt samvær omkring fonduen. Ostefonduen bliver superlækker og er tilmed let at lave!

Ingredienser til ostefondue

(4 pers.)

100 g bacon
1 skalotteløg
1 spsk. mel
2½ dl hvidvin el. pilsner
400 g revet emmentaler
Peber
Muskat
Ca. 750 g hvidt brød

Fremgangsmåde

Skær bacon og løg i små tern, kom dem i en gryde og svits, til baconen er sprød og løgene bløde. Rør melet i og tilsæt vin eller øl lidt ad gangen under omrøring, til det jævner. Rør den revne ost i og rør hele tiden i ottetaller, til den er smeltet, og fonduen er jævn og glat. Smag den til med peber og muskat. Hæld fonduen i fonduegryden og sæt den over varmen. Skær brødet i tern og dyp dem i fonduen.

Tip
Prøv også at dyppe radiser og bladselleri i fonduen.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Flere opskrifter til fondue...
Kødfondue
Chokoladefondue

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop