Ingredienser til rugbrød med hellefisk og rygeostcreme
½ agurk
½ dl eddike
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
4 skiver groft rugbrød
50 g rygeost
1 spsk. cremefraiche
½ tsk. salt
1 knsp. peber
1 bdt. radiser
2 dl brøndkarse
150 g røget hellefisk
Fremgangsmåde
Halvér agurken, fjern kernerne og skær den i små tern. Pisk en marinade af eddike, sukker og salt og lad agurketernene marinere i eddikelagen i 15 min.
Rist rugbrødsskiverne, rør rygeosten med cremefraiche, salt og peber og smør den på brødene.
Hak radiserne, hæld marinaden fra agurkerne og bland agurker og radiser. Fordel brøndkarsen på brødene, læg skiver af hellefisk over og slut af med agurkeblandingen. Drys med friskkværnet peber og servér.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Kryddersalt med ramsløg
Laks med fennikelsalat
Smørrebrød




Roastbeef med hjemmelavet remoulade
Godt og traditionelt smørrebrød til frokosten
Se opskriften her...








Røget hellefisk med agurk
Sprødt rugbrød fungerer rigtigt godt sammen med den salte hellefisk og de milde sød-sure agurker
Se opskriften her...


Sprængt oksebryst med pickles
Sæt dit eget præg på smørrebrødet med hjemmelavet pickles
Se opskriften her...


Gammeldags leverpostej
Leverpostej kan f.eks. bruges til at lave Dyrlægens natmad
Se opskriften her...




Gammel ost med fedt og sky
- ikke noget med frugt eller rød peber på ostemaden her...
Se opskriften her...


Tunmousse
En skøn, klassisk tunmousse kan også bruges, når der skal laves smørrebrød
Se opskriften her...










Hjemmelavet æggesalat
Pynt gerne smørrebrøddet med bacon, tomat og karse
Se opskriften her...