Opskrifter

Små fine hapsere

Mandag, 22. marts 2010af Redaktion
Røget hellefisk med avocado og rogn og Spinatgazpacho

RØGET HELLEFISK MED AVOCADO OG ROGN
(6 pers.)

2 bløde avocadoer
1 spsk. citronsaft
½ finthakket rødt æble
Salt og citronpeber
6 skiver røget hellefisk
100 g stenbider- el. lakserogn
Små fine salater

Tag skallen af avocadoerne, flæk dem og fjern kødet. Mos kødet med en gaffel sammen med citronsaft. Tilsæt æbletern og smag til med salt og citronpeber. Læg fiskeskiverne foldet på salatblade. Kom en stor klat avocado ovenpå og pynt med rogn og dild.
Server med godt brød.

SPINATGAZPACHO
(6 pers.)

500 g friske spinatblade
1 agurk
3 forårsløg
½ grøn chili uden kerner
1 fed hvidløg
4 dl lys bouillon
Revet skal og saft
af 1 usprøjtet citron
½ dl god olivenolie
1-2 spsk. æbleeddike
Ca. 11/2 tsk. salt
Groftkværnet peber

Tilbehør
Store rejer
Brød


Skyl spinaten. Kog vand op i en stor gryde. Blancher spinaten 1 min. og skyl den i en sigte med koldt vand. Tryk så meget vand af som muligt. Hak spinaten groft. Skræl agurken og hak den groft. Snit løgene og hak chili og hvidløg groft. Hæld alle ingredienserne i blender eller foodprocessor og miks suppen glat. Smag til med æbleeddike, salt og peber. Stil suppen koldt, til den skal spises. Server i glas med rejer og brød.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Prøv flere lækre opskrifter...
Timiankogt kalveculotte med papaya-pebersalat
Varm aspargessalat
Kyllingeleverpostej uden mel og ansjosæg