Solbær med appelsin

Dejlig hjemmelavet marmelade - perfekt til vafler eller pandekager
Af
af Redaktion

2 saftige appelsiner
500 g solbær
300 g sukker
½ dl vand
Ca. 1 tsk. kardemomme
Evt. creme de cassis el. solbærlikør


TIP

*Med creme de cassis eller solbærlikør bliver marmeladen dessertagtig og perfekt til pandekager og vafler.

*Når solbærrene kun er næsten modne, indeholder de så meget pektin, at marmeladen får en fin konsistens. Mere modne solbær skal have lidt pektin (Marmelit).

Skær skallen af appelsinerne helt ind til det gule og skær appelsinerne i små stykker. Bland solbær, appelsiner med saften fra brættet og sukker i en gryde og bring det langsomt i kog under låg. Tag låget af og kog frugten ½ time ved svag varme. Skum marmeladen og smag til med kardemomme og creme de cassis. Hæld marmeladen på skoldede glas.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Prøv mere marmelade...
Æble-jordbær marmelade
Nem appelsinmarmelade
Pæresyltetøj med citron og rosmarin

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.