(1 pers.)
1 tyk skive rugbrød
5-10 g smør
2 sprøde salatblade
4 skiver sprængt oksebryst
½ dl piskefløde
1 spsk. friskrevet peberrod
1-2 spsk. pickles
¼ tomat
2 tsk. hakket bredbladet persille
½ løg
Olie
JEG ELSKER MORMORMAD
Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her
Smør rugbrødet og læg salatblade på. Læg skiver af oksebryst på. Skær løget i ringe og steg dem sprøde i lidt olie. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Pisk fløden til skum og smag til med revet peberrod. Læg flødepeberrod og pickles på og pynt med tomat og persille.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Se meget mere smørrebrød i galleriet nedenfor...
Smørrebrød




Roastbeef med hjemmelavet remoulade
Godt og traditionelt smørrebrød til frokosten
Se opskriften her...








Røget hellefisk med agurk
Sprødt rugbrød fungerer rigtigt godt sammen med den salte hellefisk og de milde sød-sure agurker
Se opskriften her...


Sprængt oksebryst med pickles
Sæt dit eget præg på smørrebrødet med hjemmelavet pickles
Se opskriften her...


Gammeldags leverpostej
Leverpostej kan f.eks. bruges til at lave Dyrlægens natmad
Se opskriften her...




Gammel ost med fedt og sky
- ikke noget med frugt eller rød peber på ostemaden her...
Se opskriften her...


Tunmousse
En skøn, klassisk tunmousse kan også bruges, når der skal laves smørrebrød
Se opskriften her...










Hjemmelavet æggesalat
Pynt gerne smørrebrøddet med bacon, tomat og karse
Se opskriften her...