Sprød gedeost i urterasp med krydderurtesalat
(6 pers.)
1 rulle frisk gedeost, 200 g
Urtepanering
3 stk. groft knækbrød
1 spsk. friskhakket basilikum
1 spsk. friskhakket oregano
Friskkværnet peber
1 æg
Olivenolie til stegning
Krydderurtesalat
1 bdt. kørvel
1 bdt. basilikum
1 bdt. purløg
3 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
Salt og friskkværnet peber
TIP
Gedeosten kan evt. erstattes af fetaost. Køb i så fald fetaost i en hel blok, så du selv kan skære pæne stykker af den.
Urtepanering: Blend knækbrød, basilikum og oregano til en grov rasp i en minihakker/blender og krydr med peber. Pisk ægget let sammen i en dyb tallerken. Hæld urteraspen i en anden dyb tallerken. Skær gedeosten i 6 tykke skiver og vend dem først i æg og derefter i urteraspen.
Opvarm en pande med rigelig olivenolie og steg gedeosteskiverne i ca. 2 min. på hver side, til de er gyldne og sprøde.
Krydderurtesalat: Bland kørvel, basilikum og klippet purløg sammen og dryp med olie og balsamico. Smag til med salt og peber. Anret den stegte gedeost oven på krydderurtesalaten og server straks.
Madopskrift: Marie Melchior
DAMP DINE RÅVARER
Den lille dampboks fra Lékué er fremstillet i 100% silikone og tåler opvaksemaskine. Boksen kan købes i shoppen til 249 kr.
Find flere opskrifter her...
Salat med stegte æbler og gedeost
Spinattærte med gedeost
Bagte rødbeder med gedeost
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop