Opskrifter

Sprød gedeost i urterasp med krydderurtesalat

Søndag, 2. oktober 2011af Redaktion
God som en lille forret eller som en delikat mellemret efter hovedretten og før desserten

(6 pers.)

1 rulle frisk gedeost, 200 g

Urtepanering
3 stk. groft knækbrød
1 spsk. friskhakket basilikum
1 spsk. friskhakket oregano
Friskkværnet peber
1 æg
Olivenolie til stegning

Krydderurtesalat
1 bdt. kørvel
1 bdt. basilikum
1 bdt. purløg
3 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
Salt og friskkværnet peber

TIP

Gedeosten kan evt. erstattes af fetaost. Køb i så fald fetaost i en hel blok, så du selv kan skære pæne stykker af den.

Urtepanering: Blend knækbrød, basilikum og oregano til en grov rasp i en minihakker/blender og krydr med peber. Pisk ægget let sammen i en dyb tallerken. Hæld urteraspen i en anden dyb tallerken. Skær gedeosten i 6 tykke skiver og vend dem først i æg og derefter i urteraspen.
Opvarm en pande med rigelig olivenolie og steg gedeosteskiverne i ca. 2 min. på hver side, til de er gyldne og sprøde.
Krydderurtesalat: Bland kørvel, basilikum og klippet purløg sammen og dryp med olie og balsamico. Smag til med salt og peber. Anret den stegte gedeost oven på krydderurtesalaten og server straks.

Madopskrift: Marie Melchior

DAMP DINE RÅVARER

Den lille dampboks fra Lékué er fremstillet i 100% silikone og tåler opvaksemaskine. Boksen kan købes i shoppen til 249 kr.

Find flere opskrifter her...
Salat med stegte æbler og gedeost
Spinattærte med gedeost
Bagte rødbeder med gedeost





Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop