Opskrifter

Bagte rødbeder med gedeost

Mandag, 12. juli 2010af Redaktion
En skøn forret med rødbeder

(4-5 pers.)

500 g små rødbeder
Salt
100 g blød gedeost
1 spsk. honning
Lidt timiankviste
Brød

Børst rødbederne under koldt vand. Lad rodspidsen og nogle cm af stilkene blive siddende. Kog rødbederne 10 min. i letsaltet vand, til de næsten er møre (kan gøres dagen før). Læg rødbederne (evt. halverede, hvis de ikke er små) i portionsforme og drys med salt. Dryp 1 spsk. honning over og smuldr 100 g blød gedeost over (eller hvidløgsost). Slut af med nogle kviste timian. Bages i ovnen 8 min. ved 225°. Serveres til forret lune med godt brød.
Tip: Smid ikke den grønne top væk, den kan bruges som spinat.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere retter med rødbeder her...
Rødbedesalat med gedeost
Rødbedesalat med perlespelt og peberrod
Grillet kylling med rødbede-spinatsalat